Saturday, May 26, 2012

fasa terakhir pembinaan.

Assalamualaikum warahmatullah.

Salam sabtu semua..apa cerita hari ni? Ada program ke? Sibuk ke? hehe tak kira apa pun aktiviti korang sekarang, aku harap semuanya berjalan lancar ye..jangan malas-malas ye awak :)


Sebelum ni aku ada bagi tahu kan pasal rumah aku yang dalam proses pembinaan (ada ke) hehe..erm tak kisah la ada ke tak kan hehe.

Sudah dua bulan lebih sebenarnya rumah aku 'under construction'. Lambat sikit sebab ada perkara-perkara yang membantutkan proses, masalah air yang kejap ada kejap takde, masalah barang yang di order lambat sampai dan macam-macam lagi la tapi kira nasib baik la sebab wak ni buat kerja laju dan paling penting hasil kerja diorang sangat memuaskan. Alhamdulillah

Hari ni diorang dah mula melantai untuk kali kedua dan selepas ni diorang nak pasang 'mozek' pulak. Lepas ni pasang tingkap, pintu dan proses terakhir 'wiring' la. Pasang lampu, kipas, cat dan semua proses tu insyaAllah dalam tempoh seminggu dua lagi siap la (harap takde masalah).

Erm tak tau apa dah aku nak taip, tetiba hilang idea hehe.


p/s : diorang melantai macamana aku nak masuk rumah ni -.-

14 comments:

  1. dah siap leh doa selamat la...ajak yer...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tirah : ok2..kenduri nnt sy jemput ;)

      Delete
  2. lepas ajak tirah, ajak korn plak.. haha..
    *kacau je tirah curi point aku nak komen

    ReplyDelete
  3. ajak aku sekali...hehehehehe

    ReplyDelete
  4. hehehe...semoga semuanya berjalan dengan lancar...best la kaishin leh tinggal kat rumah baru nanti..hehehe :)

    ReplyDelete
  5. wah tak lama lagi siap la tu :)

    hias cantik cantik tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puteri : insyaAllah takde aral siap tak lama lagi..

      saya tak pandai nak hias-hias ni :)

      Delete
  6. buat sendiri ka kaishin? lepas nie boleh amik upah laa.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makcik : tak la..upah orang saya bg idea je :)

      Delete
  7. Replies
    1. Puteri : boleh boleh..da siap nanti saya tanya pendapat puteri camne nak deco hehe

      Delete