Saturday, June 23, 2012

hacking, phishing..kenapa?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Hai semua, salam sabtu ye..

Kalau tak silap aku semalam aku tinggal komen kat entri pasal aku tak pernah kena phishing dan harap tak kan kena sampai bila-bila. Erm entri sapa yer?



Nampak gayanya 'doa' aku tu tak dimakbulkan sebab malam semalam aku punya facebook macam ada 'somethings wrong'. Eh aku nak tanya korang la. Wall fb korang ada iklan "YOUR IP HAVE BEEN CHOOSE IN...YOU HAVE TWO MINUTE TO CLAIM THE PRIZE" (malas nak print screen) ada tak?

Erm apa faedahnya phishing ngan hacked ni eh. Nak curi identiti ke? apa dia dah hilang identiti ke sampai nak kena curi identiti orang? Kot ye pun terer hacked tak payah la hacked aku, pergi la hacked orang kaya ke, dapat juga untung. ini hacked akaun orang macam aku dapat apa?

Erm tak tau la apa nak cakap, ada ilmu guna ke jalan tak betul nanti kat akhirat pandai la 'korang' jawab ye.




p/s : nak belajar hacked tapi tengok bukunya tebal dekat sejengkal, terus tak jadi hehe







16 comments:

  1. berhati-hati bila komen entri di blog yang tak dikenali...sebab dari situ pun dia leh hack blog dan fb kita sekiranya mengunakan alamat email yang sama.

    berhati-hati lepas ni yer :)

    ReplyDelete
  2. puteri kasih : nasib baik saya tak guna email yg sama..kira selamat la sikit kan.

    tq sudi ingatkan :D

    ReplyDelete
  3. ha ah kira masih selamat..cuma masih perlu hati-hati sebab kdg2 diorang leh gunakan ip.

    sama-sama :D

    ReplyDelete
  4. erm agaknya tu la sebab kena phishing kot..diorang trace ip

    ReplyDelete
  5. Nak tunjuk terer kot dia tu mcm hacker tanpa tujuan

    ReplyDelete
  6. susah juga le mcm ni,,,,mcm2 orang ni dh xde keje len gamaknyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesuma angsana : dia nak test ilmu gamaknya tu

      Delete
  7. eika tak tahu lah . hacked2 ni apa faedahnya . hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eika : kan kan..nak kena tanya hacker nih

      Delete
  8. tirah pnah kena hacked fb...h0ho...

    ReplyDelete
  9. 3-4 hari lepas dah kna hack password blog:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pencita pink : nasib baik dah ok kan..

      Delete
  10. maybe akaun dorang xfemes kot tu yg nk hack org je keje..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dyabunga : nak femes hacked akaun retis lah hehe

      Delete