Sunday, July 15, 2012

akaun Yahoo berisiko.


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hai semua. Kamu ada akaun Yahoo? kalau ada cepat kemaskini kata laluan akaun tu.


London - Hampir setengah juta pengguna akaun Yahoo digesa untuk menukar kata laluan selepas dipercayai akaun peribadi mereka diceroboh oleh sekumpulan penggodam yang menggelar kumpulan mereka sebagai Syarikat D33DS.

Laman web berita teknologi Ars Technica melaporkan, kumpulan itu telah menyiarkan 450,000 butiran akaun pengguna dan kata laluan yang didakwa dicuri menerusi carian Yahoo.
-sinar harian-



p/s : aku dah lama tak kemas kini akaun Yahoo -.-

16 comments:

  1. same la.. entah apa cerita dah akaun yahoo tu.. huhu

    ReplyDelete
  2. hmm, banyak dapat emel plek plek kat yahoo ni. woo

    ReplyDelete
  3. adeh.. pet main email yahoo.. time sekolah pnya email.. payah la lagu ni

    ReplyDelete
  4. password yahoo aku dah x hengat hehe..t.kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
  5. ada akaun yahoo..tapi dah berkurun tak buka inbox dah..hehe

    ReplyDelete
  6. aisya : yahoo sy guna tgk email jer hehe

    ReplyDelete
  7. shieraridwan : ha ah sekarang byk emel pelik2 masuk dalam inbox

    ReplyDelete
  8. oopet : takpe..kemaskini la password tu hehe

    ReplyDelete
  9. mohd billy : kalo camtu takde masalah la hehe

    ReplyDelete
  10. hanif : memang nasib baik kan

    ReplyDelete
  11. natasha : alamak? guna yahoo ke? hehe

    ReplyDelete
  12. puteri kasih : takpe la kalo camtu hehe

    ReplyDelete