Wednesday, September 19, 2012

twitter akan dibaik pulih.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

hai bloggers dan readers sekalian,
semoga ceria selalu...
^_^



satu perubahan besar akan dilakukan pada laman twitter melibatkan profile yang direka semula, aplikasi yang dikemaskini dan fokus yang lebih kepada gambar.

Satu penekanan baru pada halaman profil akan membolehkan orang ramai untuk memuat naik gambar header yang akan diletakkan merentasi bahagian atas skrin, paparan imej yang akan mengingatkan pengguna kepada cover photo yang digunakan pada timeline Facebook sekarang.
Avatar seseorang juga akan menjadi tumpuan utama kerana ia akan berpindah dari sudut kiri ke hadapan dan berada ditengah halaman twitter pengguna.
Profil baru juga membantu anda mengenal pengguna dengan lebih baik melalui gambar mereka.

Rekaan semula itu diumumkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Twitter Dick Costolo dalam rancangan NBC’s Today Show.

sumber : http://www.ctvnews.ca/sci-tech/twitter-announces-redesign-apps-updated-1.961253


p/s agak-agak macamana la rupa baru twitter tu ye - AP

8 comments:

  1. Wahhh twitter pun dh canggih juga sekarang xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. everything : yg lain dah canggih dia pun nak canggih juga..hehe

      Delete
  2. Replies
    1. Mrs rongoks : online twitter sbb suka baca tweet org je..hehe

      Delete
  3. Replies
    1. KA : kdg2 je layan tweet ni..hehe

      Delete
  4. harap bila twitter dah berwajah baru nanti takdelah meragam plak..

    baby lebih suka retweet je.. :P hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. puteri kasih : harapnya takde la kan :) sama la kita, abg online pun sbb nak baca tweet org jer :P hehe

      Delete