Sunday, December 2, 2012

tiada lagi kotak komen NuffX

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

hai bloggers dan readers sekalian!
sedang apa dan di mana?

*****

selamat berhujung minggu aku ucapkan kepada kamu semua, harap semua rancangan berjalan lancar.

baru baru ini aku ada buat pengubahsuaian sikit pada kotak komen, kononnya nak memudahkan sesi membalas respon readers la. aku pun install apps nuffX pada cik mini aku tu. mula mula bagus jer, senang aku nak balas komen tapi bila dah seminggu lebih guna apps tu mula buat hal, asyik error jer. lepas tu bila aku tengah best mengusha blog yang aku follow di nuffX tu tiba tiba cik mini aku keluarkan satu pop-up notification,


application error
force close  report


erm itu salah satu alasan kenapa aku tak nak guna nuffX conversation box, cik mini aku tak mampu nak tampung tumbesaran apps nuffX tu. lagi satu sebab kenapa aku tak nak guna nuffX ialah




susah orang nak tinggal komen kalau kotak komen selalu 'hilang' kan jadi daripada menyusahkan orang nak tinggal komen baik aku kembali ke kotak komen biasa. habis cerita kan.



tengok! bukan seorang jer yang cakap pasal kotak komen hilang






p/s entri pertama sebagai penulis jemputan di PuteriKasih sudah terhasil

15 comments:

  1. mmmm..sy pun alami masalah sama..ada certain komen ade dlm nuffx tp xde dlm blog, ade lak yg ade dlm blog tp xde dlm nuffx...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..ingatkan leh senang sikit last2 jd makin susah lak ;)

      Delete
  2. macam chipsmore dah kan..kejap ada kejap takde..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo chipsmore takpe leh makan..hehe

      Delete
  3. akak tak pakai pakai yg ade ja huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun dah kembali yang asal hehe

      Delete
  4. aku malas nak pakai. haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pakai igt nak senang sikit tapi lain lak jadinya..hehe

      Delete
  5. pakai kotak komen nuffnang x, org yg xde akaun x leh komen. mcm aku. ke aku yg x reti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde akaun pun leh komen, agaknya masa tu nuffX error sbb tu xleh komen.

      *aku xnak pakai nuffX dah

      Delete