Sunday, October 27, 2013

Cerita bola sekejap.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hai, best tak tengok perlawanan bola sepak separuh akhir kedua antara Pahang dan Sarawak bagi menentukan tempat ke final Piala Malaysia 2013? Kamu sokong pasukan mana? Aku orang Pahang jadi semestinya aku sokong Pahang la kan. Mula-mula permainan memang agak kecewa sikit sebab nampak macam kucar-kacir sikit corak permainan diorang. Semua strategi macam tak menjadi, serangan lebih memihak kepada pasukan Sarawak. Bola pun nampak lebih banyak berada di kaki pemain Sarawak kan?

Lepas Bobby Gonzales bocorkan jaring pasukan Pahang pada minit ke 32', pemain Pahang nampak makin tertekan. Pemain terpaksa lebih berada dalam posisi bertahan, counter attack pun kurang menjadi mungkin sebab strategi Sarawak untuk mengekang pemain Pahang benar-benar menjadi. Conti kena kekang, Alex kena kekang, Gopi, Suren dan boleh dikatakan semua pemain pahang macam berada dalam kawalan pemain Sarawak keseluruhannya. 

Masuk separuh masa kedua, Azidan dikeluarkan, Conti cedera dan dikeluarkan, Abang Jalal pun terpaksa keluar. Kojie masuk, Poyeng masuk dan sorang lagi aku tak ingat nama, minta maaf ye hehe. Memang rezeki Kojie nak score bila dia dapat menanduk masuk hantaran daripada Suren pada minit ke berapa? Tak kisah la minit ke berapa, yang pasti dengan jaringan tu pasukan Sarawak makin tertekan mencari gol. Sampai ke tiupan wisel terakhir pasukan Sarawak masih gagal untuk menambah jaringan. Dan akhirnya dengan aggregat 4-2, Pahang berjaya melayakkan diri untuk ke final bertemu Kelantan pada 3 November nanti. Tapi memang best tengok permainan tu, ada 'fight' terutamanya separuh masa kedua. Tahniah pasukan Pahang dan syabas pasukan Sarawak dengan corak permainan diorang. Tabik!!!

Final nanti aku harap Pahang dapat julang piala. Kali terakhir julang tahun 1992 kot, berapa tahun dah tu! Hurmm, kalau ada fakta yang silap, silalah betulkan ye. Hogoh Pahang Hogoh! Peace ^__^p/s : this is pantai timur? yo lo ko?

1 comment:

  1. final nanti nak sokong pahang gak..sebab tak lama lagi nak jadi orang pahang ...hehehe :D

    ReplyDelete